Kantaaottava skeittivideo hyödyntää visuaaleja ja valoja

Skeittivideo

SkeittivideoNormaalisti skeittivideon kuvauksista ei ehkä odottaisi löytyvän liikkuvia valoja, videotykkiä, visuaaleja ja vanerilevydekoraatioita. Tämä kaikki kuitenkin sisältyi helsinkiläisen Paula Kovasen luotsaamaan projektiin.
– Halusimme tehdä jotain uutta ja erilaista, eikä tietojemme mukaan skeittivideota ja visuaalista valomaailmaa ole tuotu tällä tavalla aikaisemmin yhteen.

Katso teaser

Tarkoituksenamme oli tehdä uudenlaista videomateriaalia, mutta samalla haluamme ottaa kantaa Suomen skeittihalleihin.  Koimme ne usein harmaiksi ja ankeiksi, ja toivoisimme, että asialle voisi tehdä jotain tulevaisuudessa. Olemme sitä mieltä, että pienilläkin investoinneilla niistä saisi paljon viihtyisämpiä. Seinät voisivat olla harmauden sijasta koristeltu esimerkiksi graffiteilla.

Voimakolmikko pisti lahjakkuutensa peliin

Projektin tekijätiimiin kuuluivat Paulan lisäksi veljekset Luca ja Jeremias Delgado. Jeremias on SM-tason skeittaaja ja Lucalta kokemusta löytyy mm. graafisesta suunnittelusta. Kolmikko halusi yhdistää voimansa ja näin vuoden 2012 tammikuussa syntyi idea visuaaleja hyväksikäyttävästä skeittivideosta. Tekijät huomasivat kuitenkin, että ilman rahoitusta projektia olisi mahdoton toteuttaa. Onneksi Jeremias oli kuullut Sponssista ja tiimi päätti hakea sitä. Ryhmä sai rahoituksen ja kuvaamista voitiin alkaa valmistella.
– Näimme paljon vaivaa hakemuksemme eteen, jatkaa Kovanen. – Hyvä hakemus helpottaa aina rahoituksen saamista, mutta mikä tärkeintä se toimii myös hyvänä työsuunnitelmana, joten siitä on paljon apua itsellekin.

Videota päästiin kuvaamaan helmikuun lopussa, jota ennen kuvauksia valmisteltiin kuukauden ajan. Luca ja Jeremias saivat projektiin mukaan 10 tuttua skeittaria, jonka lisäksi paikalle saatiin houkuteltua 100 katsojaa.
– Videon tuottajana eniten töitä minulla oli logistiikan miettimisessä ja muussa järjestelyssä, kun pojat taas vastasivat kuvaamisesta ja tekniikasta, Paula tarkentaa. Laitteisto olikin kohdillaan, sillä rahoituksen turvin kolmikko sai hommattua ammattitason kuvauslaitteiston.

Vapaata skeittausta ja hyvää meininkiä

Kuvauksiin meinasi tulla stoppi, kun ryhmä sai lyhyellä varoitusajalla kuulla, että aluksi Karjaalle suunnitellut kuvaukset eivät onnistukaan kyseisessä paikassa. Tästä he eivät kuitenkaan lannistuneet ja uusi kuvauspaikka sovittiin Fiskarsista. Varsinaiset kuvaukset kestivät päivän.
– Meininki oli kuvauksien ajan hyvä ja välillä kuvattiin myös vapaata skeittausta. Sponssin mahdollistamalla rahoituksella saatiin myös paikallaolijat ruokittua, jotta kaikille jäi varmasti hyvä fiilis. Rahoitus mahdollisti meille mahtavan kokemuksen, jota oli ilo työstää. Ryhmämme henki kasvoi valtavasti ja oli hauskaa, että kuvauksissa oli paljon jengiä. Saimme myös paljon hyviä uusia kontakteja, jotka ovat erityisesti kulttuuri alalle tärkeitä. Lisäksi kaikki ryhmän jäsenet saivat hyvää kokemusta tekemistään asioista ja käytännön työskentelystä. Ensikerralla esimerkiksi muistan hommata tarpeeksi juomamukeja yleisölle, nauraa Paula.

Visuaalit = videoita, animaatioita yms. liikkuvaa kuvamateriaalia bändien keikkojen taustalla

Teksti: kesätoimittaja Alvar Tallskog